دلایل استفاده از لباس کار:
شما برای انجام دادن ساده ترین کار های روزانه از لباس مناسب استفاده می کنید، به عنوان مثال برای رفتن به باشگاه و یا رفتن به مهمانی لباس های مخصوص آن محیط را می پوشید.
بنا بر این شغلی که دارید و زمان زیادی را صرف آن می کنید باید حتما لباس مخصوص به کارتان را داشته باشید. در نتیجه قبل از انجام هر کاری بهتره که لوازم و تجهیزاتی که در حین کار به اون نیاز دارید رو تهیه کنید. که یکی از این تجهیزات لباس کار هستش. با تجهیز کردن خودتون برای انجام کار هم از نظر ذهنی و هم از نظر ابزاری شما اماده انجام کار خواهید بود.
لباس کار لباسیه که نیروی کار رو از نیروی مهندسی وافراد عادی و به طور کلی هر دسته بندی شغلی رو از هم دیگه مجزا میکنه و در نگاه اول موقعیت شغلی هر شخص قابل تشخیص خواهد شد .
همچنین پوشیدن لباس کار مخصوص شغلی که دارید ، ضمن این که تمام و یا قسمتی از بدن شما رو پوشش می ده ، از شما در مقابل خطرات احتمالی که تو شغلتون هست محافظت می کنه.
شما اگه لباسی خریداری کنید که متناسب با شغل و یا حرفه ای که دارید باشه، خیلی راحت می تونید تجهیزات و ابزارهایی که در حین انجام کار به اون نیاز دارید رو در لباس کار و نزدیک به خودتون نگه دارید تا هم زمان رو از دست ندید و هم تمرکز رو روی انجام کار بزارید ، نه اینکه هر دفعه چند دقیقه رو صرف گشتن دنبال ابزار کنید.
لباس کار بر اساس شغل و نوع کاری که افراد انجام میدن به انواع مختلفی تقسیم میشه که تعدادی از آنها عبارتند از: لباس کار پزشکی، لباس کارمهندسی، لباس کار مکانیکی، لباس کار خلبانی، لباس کار انتظامی و…
حالا اگه بخواهیم لباس کار رو از نظر فرم و ساختار دسته بندی کنیم، لباس های کار رو میشه به شکل زیر از هم تفکیک کرد :
1-مدل دو تکه
2-مدل یکسره
3-مدل دوبنده
در زیر به معرفی هر کدام از این مدل ها می پردازیم :
لباسکار مدل دو تکه :
این مدل از لباس کار بیشتر در مواقعی استفاده می شود که افراد تحرک زیادی ندارند و شامل دو قسمت جدا از هم می باشد که معمولا ست کردن این مدل بسته به فصل متفاوت است .
فصول گرم : معمولا در این فصول به علت گرمای هوا سِت دو تکه را به شکل تیشرت و شلوار تهیه می کنند تا در زمان کار گرما تاثیر زیادی روی افراد نگذارد.
فصول سرد : در هوای سرد برای محافظت از نیروی کار در مقابل سرما و گرم نگه داشتن بدن بهتر است از سِت های دو تکه که به صورت کاپشن و شلوار است استفاده شود.
لباسکار مدل یکسره :
این نوع لباسکار برای تعمیر کاران طراحی شده تا بتوانند ابزارهایی که در حین کار بیشتر استفاده میکنند را در آن جای داده و همراهشان باشد.
این نوع لباس به دلیل اینکه بدن را به صورت کامل پوشش می دهد، از ورود آلودگی جلوگیری می کند .
لباسکار مدل دوبنده :
از لباسکار هایی در کشور ما عمومیت دارد مدل لباسکار های دوبنده است .
این نوع لباس برای افرادی طراحی شده که زیاد با آلودگی سر و کار ندارند،به عنوان مثال بیشتر تعمیر کاران لوازم خانگی و برقی از این نوع لباسکار استفاده می کنند و چون این مدل آستین ندارد، باعث افزایش آزادی عمل در قسمت بالا تنه شده و در جاهایی که فضای کمی هم وجود دارد تعمیرکار میتواند کارش را به خوبی انجام دهد.
لباسکار مدل ضد آب :
نوعی از لباس کار نیز وجود دارد که کمی تخصصی تر بوده و افرادی از آن استفاده می کنند که با آب و یا رطوبت سر و کار دارند. مشتریان این نوع کالا بیشتر نیروهای تعمیرکار سازمان آب و فاضلاب ، لوله کش های آب ، کارگران استخر و … هستند. این نوع لباس کار ها را ضد آب می نامند.
نکات مهم هنگام خرید لباس کار
انتخاب نوع لباسکار :
یکی از اولین موضوعاتی که هنگام خرید لباسکار اهمیت زیادی دارد، انتخاب درست نوع لباس کاری است که واقعا از نظر کارایی بتواند به شما و یا کارگرانتان کمک کند .
برای اینکه بتوانید نوع لباس کار را انتخاب کنید، ابتدا باید تمام جوانب محیط کار را در نظر گرفته و محیط کارتان را به خوبی بشناسید و همچنین با محدودیت ها و خطرات محیط کار آشنا باشید تا بتوانید بر اساس آن بهترین نوع از لباس کار را تهیه نمایید.
تعیین سایز لباسکار :
نکته دوم در انتخاب لباس کار مربوط به تعیین سایز آن می شود. به یاد داشته باشید لباس کار در واقع پوششی است که شما به صورت میانگین روزانه حداقل ۸ ساعت باید آن را تن کرده و در محل کار خود به انجام فعالیت هایی که به شما محول شده بپردازید. بنا بر این به دنبال لباسی باشید که در آن احساس راحتی داشته باشید و از نظر سایزی دقت کنید که کمی آزادتر باشد تا محدودیتی برای انجام فعالیت هایتان ایجاد نکند ولی آنقدر هم بزرگ نباشد که جلوی دست و پای شما رابگیرد.
جنس لباسکار :
فاکتور مهم بعدی در انتخاب و خرید لباسکار توجه به جنس پارچه است. به همین دلیل شما باید با توجه به نوع کار خود، فصل، درجه حرارت محیط کاری و… که در آن قرار دارید، اقدام به خرید لباسی مثلا خنک و سبک برای محیط های گرم و پوششی ضخیم و گرم برای استفاده در محیط های سرد باشید. این نکته مهم است که در نظر داشته باشید نسبت به میزان تحرکات خود، لباسی را انتخاب کنید که کمتر باعث ایجاد عرق بر روی سطح پوستتان شود .
کیفیت دوخت لباسکار :
یکی از مواردی که باعث بالا رفتن کیفیت لباس کار می شود، کیفیت دوخت می باشد. به عنوان مثال: لباسی که دوخت ظریف و مستحکمی دارد از کیفیت و دوام بالاتری برخوردار است تا لباسی که دوخت سَرسَری خورده باشد.
بنابر این اگر دوخت لباسکار ضعیف باشد بعد از گذشت مدت زمانی کوتاه به دلایل مختلف مثلا : باز شدن دوخت شما را مجبور به تعویض آن می کند و باعث میشود مجددا هزینه متحمل شوید .
جیب لباسکار:
شما با توجه به کاری که انجام می دهید، امکان دارد به لباسکاری نیازداشته باشید که تعداد جیب های زیادی داشته باشد. جیب های بیشتر در مواقعی که شما نیاز به حمل ابزارالات دارید، بسیار کارآمد است و به شما کمک زیادی می کند. توسیه ما به کسانی که از ابزار کار زیاد استفاده می کنند، این است که لباسکاری خریداری کنند که جیب های بیشتری داشته باشد.
نکته بعدی که در مورد جیب لباسکار باید به آن توجه کنید این است که عمق جیب ها متناسب با ابزا و یا کاری که انجام می دهید باشد.
تبلیغات روی لباسکار:
یکی از بهترین راه های تبلیغ این است که به اصطلاح در چشم باشید و برای این کار بهتر است برند خود را در هر لحظه به نمایش بگذارید.
روش اول و ساده این است که، نیروهای کار شما از لباسکاری استفاده کنند که لوگوی شما در آن قید شده باشد.
حتی اگر شما از لباس کار برای خودتان استفاده می کنید، به طور مثال یعنی شما اگر یک تعمیرکار هستید، بهتر است لباسکاری خریداری کنید که بتوانید در جایی از آن تبلیغات درج کنید تا کار، برند و یا راه های ارتباطی خود را معرفی کنید. حالا اگر از تولید کننده ای خرید کنید که بتواند کار چاپ و یا درج تبلیغات شما را نیز انجام دهد که عالی خواهد شد.
قیمت لباسکار:
در نهایت قیمت لباس کار نیز یکی از موضوعات مهم بعدی است که با توجه به محصولی که انتخاب می کنید هزینه ی متناسبی را متقبل شوید. با توجه به اینکه خرید لباسکار معمولا در تعداد بالا انجام می شود، به موضوعات مطرح شده حتما دقت فرمایید، زیرا شما با توجه به بودجه ای که در نظر گرفته اید قرار است خریدتان را انجام دهید و در صورت خرید اشتباه و نامناسب متحمل هزینه مجدد خواهید شد.
راهنمای حفظ و نگهداری از لباسکار:
برای نگهداری بهتر از لباسکار نکاتی وجود دارد که اگر به این نکات عمل کنید، هم طول عمر لباس کار بالا می رود و هم لباس کار شما مرتب و منظم خواهد ماند.
1-بعضی افراد برای تمیز کردن دست ها چون در آن لحظه دستمال پیدا نمی کنند از لباسکارشان برای تمیز کردن دستهایشان استفاده می کنند.
2- از لباسکار فقط زمانی استفاده کنید که در حال انجام کار هستید.
3- در زمان پوشیدن و یا از تن در آوردن لباس کار عجله نکنید و با حوصله این کار را انجام دهید تا به لباس کار صدمه نزنید.
4- شستن لباس کار را طوری انجام دهید که نه آنقدر زیاد باشد که باعث از بین رفتن پارچه شود و نه آنقدر دیر به دیر انجام شود که به اصطلاح لکه به خورد پارچه برود و دیگر چاک نشود. هر لباسی برای شست و شو دستورالعملی دارد، هر جنس لباسکاری نیز دستورالعمل شست و شویی دارد ، پس حتما به آن عمل کنید.